Direktlänk till inlägg 23 april 2008

Besök hos hundkiropraktorn

Av Birgitta Johansson - 23 april 2008 17:59

Fajta har de senaste veckorna inte hoppat upp i sängen, bilen mm lika lätt som tidigare.

Så idag har husse och Fajta åkt till Stockholm för att hundkiropraktor Anna Olofsdotter skulle få göra en besiktning av hennes rygg. En dagsresa på 45 mil, 4½-5 tim restid.

Hon hittade några ställen i bröst och ländrygg (dom hittar väl alltid något!) som hon sa att symtomen komifrån,och knackade till med sin speciella kotknackarverktyg. Sen fick hon lite laser avslutningsvis.Det tog ca en ½ timme.  Det gick bra i alla fall. Fajta tyckte mer om henne än veterinären i alla fall.

Nu blir det lite lugnare för Fajta några dagar så att man slipper åka dit mer än nödvändigt.

Anna är lite speciell, vit rock, munskydd och glasögon (mycket hundhår i rummet).Hon verkar ju säker på det hon gör men jag blev lite tveksam på henne när hon sa att en hund har 17 bröstkotor.Eftersom jag precis hade lånat en hundanatomibok av Maria Knutas i helgen så visste jag att dom har ju bara 13! (människan 12) Hmmmmm. Jag påpekade detta och hon mumlade något om tankspriddhet och gick och kollade.... 13 st.

Ja, ja nu får vi se vad som händer med lilla Fajta. Det är det viktigaste.


Anna´s bästa fästingtips:Schamponera med grön såpa. Detta tycker inte fästingarna om enligt henne. Måste göras om hunden badar. Är det någon som har provat?

Per


Håller tummarna  ordentligt hårt för Fajta. Trist att hon är dålig igen-jag tycker det kunde räcka med förra hösten. Den var inte för kul o nu börjar våren likadant. Nej, upp med hakan-det blir säkert bra fort,fort.


Det blir litet dåligt bloggande nu-beroende på att jag har för mycket jobb.


I helgen har jag varit på agilitykurs för Maria O Knutas.


Verkligen jättekul o lärorikt. Sedan är det en annan sak att komma ihåg, hur det var man skulle göra. Nano skötte sig bra o det funkade väldigt bra med henne o den "nya" handen som ska visa-kom till mig-Nano.


Sedan fick vi lära oss att INTE backa på banan-DET är svårt. Maria skulle visa  o stod bakom o höll i mig-men när Nano kom farande så fixade jag till med backningen i alla fall o rundade Maria. Hmmmmmmmmmmm. Lättlärd????


Känns litet trist, att jag inte alls hinner det jag vill just nu. Men jag säger som tidigare-NÄSTA vecka då........................


Slutar med att grattla Bettan o Exo som klarade uppflyttningen till hkl i helgen. Jättebra, men jag är inte förvånad. Jag har ju sett deras träning.

Birgitta



 
 
Emma

Emma

23 april 2008 19:56

Lilla Fajta! Hoppas att behandlingen hjälper snabbt och att hon snart är pigg och kry igen!

Biggan, du är ju så duktig! Jag ska hjälpa dig med backandet, det ska nog gå att få bort ska du se! Sen blir du livsfarlig på banan!

Ses vi imorgon?

http://herrharry.se

 
Johanna

Johanna

23 april 2008 20:35

Hoppas F blir bra snart. Vore för jäkla trist om det blir massa uppehåll för henne igen. En fördel med att bo "här", är att det finns många mycket duktiga sjukgymnaster/osteopater som är specialiserade på hund, utan att man behöver resa mer än några mil. Ofta behövs ju fler behandlingar. Håller tummarna för syster F.
Kramar från oss!

http://www.kelpies.se

 
Emma

Emma

24 april 2008 08:48

Aha, ni ska på semester! Kul! Hoppas att ni får det trevligt!

Klart att vi bara sa bra saker, vi diskuterade vilken ras jag skulle ha som nästa hund. =) Den där eviga frågan... Svårt svårt - speciellt eftersom hussen säger nej... En Nano-valp är ju oerhört lockande, men en bc likaså. Svårt!

http://herrharry.se

 
Ylva

Ylva

24 april 2008 09:18

Stackars lilla Fajta. Hoppas hon blir bra snart. Hon har ju varit borta så mycket nu :(

Det är krångligt det där med agility. Det viftades hej vilt med armarna även på fortsättningskursen igår kan jag lova. :p

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Fia

Fia

24 april 2008 10:10

Ja, hoppas nu att Fajta blir bra snabbt!!!! Inte för att jag borde lägga mej i,( men det gör jag ju jämt i alla fall :) men vore hon min så skulle jag ta och göra en röntgen och veterinär-koll. Röntgen kan ge många besked som vi bara kan gissa om annars.
Ha en trevlig resa nu!!!!!!!!!!!

http://www.vickulas.se

 
Emelie

Emelie

26 april 2008 21:22

Krya på sig hälsningar från mig till Fajta.

http://emelieshundtraning.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta Johansson - 16 juli 2009 22:05

Den här bloggen har upphört fr.o.m. 2009-07-09. Numera bloggar vi via vår hemsida www.bumerangs.se  Välkomna att titta in där!...

Av Birgitta Johansson - 8 juli 2009 13:48

Basta´s hyss fortsätter. Det är andra paret som man hittar i bitar. Vi får snart bygga en liten snickeboá åt henne.   Igår, var först jag och Mona med Kirra och vallade på nya får hos en bekant till Mona i Stortorp utanför Örebro. Det var 20-talet go...

Av Birgitta Johansson - 6 juli 2009 19:33

Ibland får man till det, oftast inte. I Åtvidaberg fick jag till det ordentligt med Nano. På 2 dagar körde jag totalt 6 lopp med Fajta o Nano. Inget DQ lopp. Fajta kör jag numera bara agilityklass. Hon placerade sig 7:a o 11:a. Inte dåligt för Fajtag...

Av Birgitta Johansson - 4 juli 2009 09:44

Semestern är här. Åååååååååå, så härligt. Det bästa är ju nu, när man har hela semestern FRAMFÖR sig.   Åå, så håll tummarna i helgen, please!!! Till vad får ni gissa själva.   //Biggan ...

Av Birgitta Johansson - 2 juli 2009 11:37

Det är tänkt att vi ska tapetsera om i vissa delar av huset så småningom. En av familjemedlemmen tycker att vi ska sätta igång nu och har redan börjat att riva ner tapeten. Det är ingen idé att utlysa en tävling vem det kan vara. Frågan är för lätt. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards